LPWAN

ویژگی های LPWAN

سه ویژگی فنی LPWAN وجود دارد که الزامات IoT را برآورده می کند، اینها عبارتند از:

محدوده جغرافیایی: LPWAN برای انتقال داده‌های بی‌سیم بین دستگاه‌هایی طراحی شده است که با فاصله‌ای در محدوده کیلومتر و نه متر از یکدیگر جدا شده‌اند.
مقدار داده ارسال شده: ایده LPWAN تنظیم حمل و نقل غیر ثابت مقادیر کم داده است.
مصرف انرژی کم: این پروتکل مبتنی بر استفاده از دستگاه‌هایی با باتری است که به جای هفته‌ها و ماه‌ها سال‌ها دوام می‌آورند.

خوب، این ویژگی ها همچنین LPWAN را از سایر فناوری های بی سیم مانند Wi-Fi، بلوتوث، 3GPP و Zigbee متمایز می کند.

شکل زیر نموداری را نشان می دهد که فضای حاکم بر هر یک از فناوری های بی سیم را از نظر پهنای باند و برد فیزیکی نشان می دهد.

همانطور که در نمودار نشان داده شده است، برای یک فناوری بی سیم نمی توان تمام الزامات اینترنت اشیا را برآورده کرد.

LPWAN چیست؟ خوب، فناوری LPWAN تقریباً به طور انحصاری نیازهای برنامه‌هایی را برآورده می‌کند که به انتقال بی‌سیم مقادیر کمی داده، فقط چند بار در روز و در فواصل طولانی نیاز دارند.

شبکه‌های LPWAN اغلب با شبکه‌های حسگر جغرافیایی دور و دستگاه‌هایی مرتبط هستند که به اطلاعات کمی در مورد وضعیت خود نیاز دارند یا می‌توانند اطلاعات کمی را منتقل کنند.

ISM

از طرف دیگر، نکته فنی جالبی که باید در مورد LPWAN به آن اشاره کرد، باند فرکانس رادیویی است که معمولاً در آن کار می کند.

محصولات مختلفی که LPWAN پیاده‌سازی می‌کند در اروپا در باند ISM (صنعتی، علمی و پزشکی) کار می‌کنند که نشان‌دهنده طیفی است که در سطح بین‌المللی برای استفاده غیرتجاری مرتبط با صنعت، علم و خدمات پزشکی محفوظ است.

این باند از این جهت حائز اهمیت است که این گروه از فرکانس‌ها را می‌توان بدون هزینه مجوز استفاده کرد، البته تا زمانی که محدودیت‌های سطح توان ارسالی رعایت شود.

این نشان‌دهنده تفاوت دیگری بین LPWAN و فن‌آوری‌های سلولی است، به عنوان مثال، در جایی که باید برای حق ارسال در یک فرکانس خاص پرداخت شود.

لطفا توجه داشته باشید که برای LPWAN بسته به منطقه ای که در آن قرار دارید، در فرکانس استفاده شده تفاوت وجود دارد، در اروپا از باند بین 867 تا 869 مگاهرتز، در ایالات متحده از باند بین 902 تا 928 مگاهرتز استفاده می شود و در آسیا بستگی به کشور دارد، در مورد ژاپن از باند بین 920 تا 925 مگاهرتز استفاده می شود.

استفاده از فرکانس‌های مختلف به این معنی است که دستگاه‌های سخت‌افزاری را می‌توان در کشورهای مختلف استفاده کرد، اما برای اینکه بتوانند در فرکانس خاصی کار کنند، نیاز به تنظیم نرم‌افزاری دارند.

معایب LPWAN

معایبی که می توان به آنها اشاره کرد موارد زیر است:

سرعت انتقال کم اجازه نمی دهد تا حجم زیادی از داده ها را مدیریت کنید، بنابراین عناصری مانند عکس ها و فیلم ها به طور کامل کنار گذاشته می شوند. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، LPWAN امکان ایجاد شبکه های حسگر و دستگاه را فراهم می کند، اما باید بگوییم که حتی در این شبکه ها حجم داده های تله متری قابل انتقال نمی تواند خیلی زیاد باشد، که عناصر بسیار پیچیده یا مواردی که به اطلاعات زیادی نیاز دارند را رد می کند.
گزارش‌هایی از مشکلات تضعیف سیگنال وجود دارد که شبکه LPWAN شامل دستگاه‌هایی است که در ساختمان‌ها قرار دارند یا توسط عناصر فیزیکی جدا شده‌اند و در فضاهای باز با خطوط دید ایمن کارآمدتر عمل می‌کنند.
اتصال بین دستگاه ها و برنامه یا سرور آن ثابت نیست و می تواند یک طرفه باشد. از دستگاه گرفته تا یک عنصر ضبط، که کنترل حرکت اشیا را در زمان واقعی دشوار می کند.
عنصر دیگری که پیاده سازی های LPWAN باید با آن سروکار داشته باشند قابلیت اطمینان انتقال است.

پیاده سازی های LPWAN فرآیندهای رمزگذاری و احراز هویت مختلفی را برای رفع این ضعف پروتکل معرفی می کنند.

پیاده سازی LPWAN

چندین پیاده سازی از پروتکل LPWAN، مانند Sigfox، NB-IoT، Weightless، RPMA و LoRaWAN وجود دارد که به چند مورد اشاره می کنیم. تفاوت های زیادی بین هر یک از آنها از نظر طرح مدولاسیون، محدوده جغرافیایی، میزان داده های ارسال شده و قابلیت های رمزگذاری و احراز هویت آنها وجود دارد.

در اینجا ما یک بررسی کلی از پیاده‌سازی LoRaWAN با ایده شفاف‌سازی معماری آن پیشنهاد می‌کنیم که به ما در درک بقیه پیاده‌سازی‌ها کمک می‌کند.

خواننده می‌تواند در بسیاری از کتاب‌شناسی‌ها واژه‌های LoRa و LoRaWAN را بیابد که به طرق مختلف استفاده می‌شوند، اما در واقع آنها یکسان نیستند:

LoRa یک طرح مدولاسیون سیگنال فرکانس رادیویی است که توسط Semtech Corporation ایجاد شده است. این شرکت از دیگر عناصر تراشه های LoRa را طراحی و تولید می کند که به عنوان پایه فیزیکی شبکه های LoRaWAN مورد استفاده قرار می گیرد.

LoRaWAN پیاده سازی پروتکل LPWAN با استفاده از فناوری LoRa است. LoraWAN توسط به اصطلاح LoRa Alliance متشکل از Cisco، IBM و Orange و غیره توسعه یافته است. می‌توانیم LoRaWAN را به‌عنوان تعریف پروتکل و معماری شبکه ببینیم که برنامه‌ها مستقیماً بر روی آن تعامل خواهند داشت.

شکل زیر معماری LoRaWAN را نشان می دهد:

LoRaWAN دو ساختار شبکه را تعریف می کند:

شبکه مش: LoRaWAN امکان ارتباط مستقیم بین دستگاه‌های پایانی را بدون نیاز به عنصر میانی فراهم می‌کند، که ارتباط اولیه نقطه-چند نقطه‌ای را فراهم می‌کند.
شبکه ستاره: در این ساختار، گره‌های نهایی پیام‌های خود را به عناصری به نام دروازه‌ها منتقل می‌کنند، جایی که همان پیام را می‌توان توسط بیش از یک دروازه دریافت کرد. این ارتباط به صورت بی سیم با شبکه تعریف شده با عناصر LoRa انجام خواهد شد.

سپس Gateway ها داده ها را به سرور مرکزی ارسال می کنند، همانطور که در این تصویر مشاهده می شود:

ارتباط Gateway با سرور مرکزی می تواند توسط یک شبکه اترنت یا هر طرح شبکه بی سیم دیگر موجود برقرار شود.

در نهایت سرور مرکزی داده های اضافی را حذف می کند، بررسی های امنیتی را انجام می دهد و اطلاعات مربوطه را به برنامه های کاربران ارسال می کند.

برگه اطلاعات فنی LoRaWAN:
انتقال داده: از 250 تا 50 کیلوبیت در ثانیه
محدوده جغرافیایی: از 10 تا 15 کیلومتر
عمر باتری: 10 تا 20 سال قبل
رمزگذاری: AES 128
LPWAN و مانیتورینگ

معرفی اینترنت اشیا بدون شک چالش های مهمی را برای دنیای نظارت به همراه دارد.

اول از همه، به راحتی می توان درک کرد که تعداد و ناهمگونی دستگاه هایی که می توانند در یک راه حل اینترنت اشیا گنجانده شوند، برای گروهی که باید یک پلت فرم نظارتی شامل این دستگاه ها ایجاد کنند، یک چالش است.

از نظر تئوری، ما باید تعداد نامتناهی دستگاه و همچنین این فرض را در نظر بگیریم که بیشتر آنها «غیر فناوری اطلاعات» هستند و در غیر این صورت از یکدیگر متفاوت هستند. این بدان معنی است که بسیاری از طرح نظارت بر دستگاه های IT برای پروژه نظارت بر اینترنت اشیا قابل اجرا نخواهد بود.

از سوی دیگر، طرح ها و فناوری های مختلفی وجود دارد که می توان از آنها برای توسعه پروژه اینترنت اشیا استفاده کرد. یک پروژه اینترنت اشیا از طریق یک سرویس ابری متفاوت است اگر پروژه ایجاد شبکه اینترنت اشیاء خود را انجام دهیم، اگر راه حل ما به اینترنت اشیا بر اساس 5G اشاره کند، سناریو کاملاً برعکس فرض پروژه اینترنت اشیا مبتنی بر LPWAN است، و اگر از آن استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد. یک طرح برای ادغام برخی از دستگاه ها و طرحی دیگر برای ادغام برخی دیگر؟

بنابراین، ما در نقطه‌ای هستیم که فقدان استانداردسازی در پروتکل‌ها و معماری اینترنت اشیا به چالشی برای نظارت منجر می‌شود.

با این حال، در مورد LPWAN، به عنوان مبنایی برای یک پروژه اینترنت اشیا، آنها با این واقعیت مخالف هستند که اینها شبکه‌هایی هستند که پلت فرم ارتباطی آنها برای انتقال حجم کم داده طراحی شده است و بسته به اجرا، ارتباط دستگاه‌ها می تواند یک طرفه باشد.

در هر صورت، انجام یک پروژه مانیتورینگ می‌تواند با شناخت دستگاه‌ها و حسگرهایی که باید با کاربران یا مدیران عملیاتی آن‌ها ادغام و ارائه کنیم، اطلاعاتی در مورد آنچه که باید در مورد این دستگاه‌ها بدانید، شروع شود:

وضعیت فعلی سنسور یا دستگاه چگونه است؟
حالات احتمالی آن چیست؟
هنگام رسیدن به یک وضعیت خاص چه اقداماتی باید انجام شود؟
دستگاه در کجا قرار دارد؟ متحرک است یا استاتیک؟
مکان های معتبر شما چیست؟ (در صورت موبایل)
نسخه فریمورش؟
سطح باتریش؟

مرحله بعدی ممکن است تأیید باشد:

چه داده هایی مورد نیاز است و چه کسی می تواند این اطلاعات را تولید کند؟ و چه داده هایی را باید از دستگاه یا سنسور بدست آوریم و چه داده هایی را می توانیم از عناصر دیگر مانند دروازه ها و سرورها بدست آوریم؟
چه مقدار داده برای برآورده کردن انتظارات کاربر مورد نیاز است؟ با توجه به ظرفیت کم انتقال داده شبکه های LPWAN، انتخاب اطلاعات واقعا مرتبط به یک وظیفه بسیار مهم برای نظارت موفق تبدیل می شود.

جنبه دیگر مربوط به برنامه های کاربردی مرتبط با پلتفرم اینترنت اشیا ما است که ممکن است مخصوصاً برای این راه حل توسعه یافته باشند یا بخشی از برنامه های موجود در شبکه باشند.

این بررسی می تواند به ما یک ایده کلی در مورد نحوه برخورد با نظارت بر پلتفرم اینترنت اشیا بدهد و ما را مستقیماً به تصمیم گیری در مورد راه حل فنی مورد نیاز برای رسیدن به هدف نهایی راهنمایی کند:

ادغام اطلاعات دستگاه در داشبورد
گسترش نقشه های شبکه
از جمله اطلاعات برنامه جدید
گسترش روش های نظارتی و غیره

بدون شک داشتن یک پلتفرم نظارتی که به اندازه کافی منعطف و با تجربه اثبات شده در نظارت بر اینترنت اشیا باشد بهترین مبنای برای این امر است.

Pandora FMS از سطح انعطاف‌پذیری و تجربه لازم برخوردار است، بنابراین از خواننده دعوت می‌کنیم تا با پر کردن این فرم ساده، اطلاعات بیشتری درباره نظارت IoT Pandora FMS درخواست کند.

LPWAN چیست؟ این مقاله باید به این سوال پاسخ می داد.